10.29.2012

Unirea mai aşteaptă, încă nu s-a trezit baba Marghioala

Cu ocazia vizitei Preşedintelui R.Moldova, dl Nicolae Timofti, la Bucureşti, dna Mariana Raţă publică pe data de 3 mai 2012 pe portalul Union.md articolul:                               
 Băsescu și Timofti: ”Suntem două state locuite de români
M-a intrigat titlul şi am vrut cu tot dinadinsul să parcurg imediat pasajul unde dl Nicolae Timofti afirmă în persoană, alături de dl Traian Băsescu, că ,,suntem două state locuite de români”. Ar fi fost ceva absolut nou în discursul unui Preşedinte al R. Moldova, un semnal pe care multă lume demult îl aşteaptă!... Mare mi-a fost decepţia cînd am constatat că afirmaţia, de fapt,  îi aparţine exclusiv dlui Preşedinte Traian Băsescu, în timp ce dl Timofti a tăcut diplomatic... Şi, parcă, pentru a spulbera orice speculaţie pe această temă, dl Preşedinte Timofti în interviul acordat ziarului ,,Evenimentul Zilei”  punctează: ,,Eu cred că noi trebuie să evităm discuţiile acestea despre unire în sensul larg al cuvântului, care este foarte sensibilă pentru ambele părţi, care nu sunt actuale, după părerea mea. Oamenii trebuie să înţeleagă că acest proces trebuie să atingă un nivel ca ambele părţi, popoarele din ambele state... trebuie să conştientizeze necesitatea acestor procese şi dorinţa lor să fie exprimată în cadrul unui act legal, cum ar fi un referendum."
Aţi sesizat? Dl Timofti vorbeşte despre ,,popoarele din ambele state", ca să nu mai rămînă loc de interpretări… Iar referitor la o posibilă Unire a R.Moldova cu România dl Preşedinte este foarte tranşant: ,,...discuţiile despre unire nu sunt actuale...", pentru că, vedeţi dvs, încă nu conştientizează baba Marghioala şi nea Cais necesitatea unui asemenea act… Şi, ca să fie şi mai explicit, subliniază: ,,…ca politică de stat, noi astăzi vedem unirea (probabil, a vrut să spună integrarea) în cadrul Uniunii Euoropene, asta este o politică a statului nostru. Chiar am spus-o în cuvântul meu de inaugurare că trebuie să adunăm toată populaţia Republicii Moldova în jurul unei idei naţionale. Această idee am ales-o noi toţi unanim şi este integrarea în Uniunea Europeană”. 
,,Trupele armate din Transnistria vor fi retrase” afirma dl Nicolae Timofti în cadrul unei conferințe susținute împreună cu președintele Traian Băsescu, la București…Iar în interviul din EVZ continuă:  ,,eu doresc să fim vecini buni (cu Rusia…) şi, pe calea discuţiilor, a întrevederilor, cum este şi cazul cu Transnistria, este formatul 5+2, pe cale paşnică sunt sigur, cândva, această problemă se va rezolva…”
Dle Preşedinte Nicolae Timofti! Rusia îşi va retrage trupele de ocupaţie şi armamentul numai dacă R.Moldova se va (Re)uni cu Patria-mamă România! Redevenind parte integrantă a Statului Român – aceste teritorii vor deveni automat şi imediat parte şi a UE, şi a NATO în frunte cu SUA: acestea sunt unicele forţe de pe Glob în stare să-i determine pe ruşi să plece. Dacă asta aţi avut în vedere - jos pălăria, iar dacă credeţi că R.Moldova ca ,,stat independent" (în cadrul formatului 5+2) îi va determina pe ruşi să plece-greşiţi amarnic... De altfel, şi integrarea RM în UE e posibilă pe o singură cale-calea germană, în cazul nostru, prin (Re)Unirea cu România! Ca stat independent – niciodată, să nu-şi facă nimeni, şi cu atît mai mult Dvs, dle Preşedinte, iluzii!
Ce se va întîmpla dacă R.Moldova va rămîne în continuare ,,stat independent”? Perpetuarea consecinţelor Pactului Stalin-Hitler este echivalentă cu stingerea fiinţei naţionale româneşti în teritoriile naţionale româneşti din stînga Prutului!... (vă îndemn să mai parcurgeţi o dată articolul meu ,,O fantomă bîntuie prin Europa: R.Moldova sau Republica Molotov-Ribbentrop" pe www.proromania.net). Nu cred că cei din fruntea Republicii Moldova nu înţeleg acest lucru, ei îşi urmăresc interesele lor meschine, chiar dacă ar fi să plecăm cu toţii de aici, important e să le trimitem bani, pe remitenţele celor plecaţi de nevoie în neagra străinătate şi se mai ţine această anomalie istorică pre nume R.Moldova… Este evident, cei din fruntea AIE nu-şi doresc Reîntregirea Ţării, lichidarea consecinţelor Pactului Stalin-Hitler (pt aceştia ,,ţara” se termină la Prut), dar este şi mai trist să constat că şi dl Preşedinte Timofti s-a prins în hora separatiştilor… Bine zicea cine zicea: Alianţa şi-a ales preşedinte după chipul şi asemănarea sa, sau, după sac – şi petic…
Nu-mi rămîne decît să concluzionez: Reîntregirea Ţării se va realiza atunci, cînd în parlamentele de la Chişinău şi Bucureşti majoritatea o vor deţine UNIONIŞTII, adevăraţii Patrioţi ai Neamului! Datoria tuturor patrioţilor români, a mijloacelor mass-media, atît de o parte, cît şi de cealaltă a Prutului, la acest moment, este să facă tot ce le stă în puteri pentru a crea o stare de spirit unionistă în întreg spaţiul românesc! UNIONIŞTII au obligaţia să-şi strîngă rîndurile, să preia puterea şi să realizeze (Re)Unirea R.Moldova cu Patria-mamă, lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop! Este unica noastră şansă!Luminează-i, Doamne, pe cei rătăciţi, care-i zic Republicii Molotov-Ribbentrop ţară, şi fă-i să înţeleagă că R.Moldova nu este ţară, ci colţ de Ţară... Iar Ţara (Patria) pt orice patriot român este România în frontierele ei fireşti de pînă la ocupaţia rusească din 1940!

 Deşteaptă-te, Române!

   04 mai 2012.
                                                                                                  Ilie Bratu