10.29.2012

O fantomă bîntuie prin Europa: R. Moldova sau Republica Molotov-Ribbentrop!


Chiar de la bun început vreau să subliniez: R. Moldova este o anomalie istórică, o consecinţă directă a Pactului Molotov-Ribbentrop! Eu îi mai zic Republicii Moldova - coadă de şopîrlă: şopîrla a rămas de partea dreaptă a Prutului, iar coada - pe malul stîng… Paradoxal, dar unii chiar cred că pot face din coadă de şopîrlă-şopîrlă… Rusia comunistă nu s-a limitat doar la ocuparea şi anexarea teritoriilor româneşti de la est de Prut, dar le-a şi hăcuit, trecînd in mod absolut ilegal şi criminal la Ucraina sudul si nordul Basarabiei, nordul Bucovinei si ţinutul Herta, tăindu-ne, astfel, ieşirea la Dunăre şi Marea Neagră şi văduvindu-ne de Carpaţii noştri milenari… Unde ne sunt cetăţile noastre de pe Nistru, Cetatea Albă şi Hotinul?  Unde ne este Cernăuţiul nostru istoric? De cînd Tighina face parte din Transnistria?

R.Moldova nu-şi controlează o bună parte din teritorii si frontiere, acestea fiind ocupate de ruşi…Un astfel de stat se cheamă stat eşuat! În situaţia cînd R.Moldova are frontieră doar la vest, iar la est porţile sunt deschise vraişte şi controlate de ruşi, apare fireasca întrebare: cui aparţine, de fapt, frontiera de la Prut? 

R.Moldova este un stat insolvabil şi falimentar la toate capitolele… Experimentul de peste 20 de ani de existenţă a R.Moldova ca ,,stat independent” a eşuat definitiv şi ireversibil! După 20 de ani de ,,independenţă” PIB-ul R.Moldova pe cap de loc. a constituit în 2010 doar 1.630 $, tocmai… 50% din PIB-ul anului 1991, în timp ce PIB-ul  României a fost de 7.542 $/pers! Chiar dacă vom păstra ritmurile de creştere economică, ne-ar trebui cam 40 de ani ca să atingem nivelul anului 1991 şi vreo 150 - pe cel al României! În prezent datoria externă însumată a RM  depăşeşte deja 5 mld, în timp ce veniturile în bugetul de stat pe anul 2011 vor constitui doar 1.7 mld USD… Situaţia s-a schimbat pe parcursul anilor din proastă în şi mai proastă… Astfel, dacă în 1991 datoriile externe ale RM (în USD) constituiau 180 mln, în 2007 – 2.3 mld, în 2011 – peste 5 mld…  R.Moldova s-a postat temeinic pe ultimul loc în Europa după nivelul de trai, aceasta  nu este în stare să asigure nici dreptul la viaţă cetăţenilor săi… Anume din această cauză lumea pleacă pe un cap din ,,raiul moldovenesc”. Deja au emigrat circa 1.3 mln de persoane (38%!) şi exodul continuă! Rămîn satele pustii, se închid şcolile din lipsă de copii, ni se stinge Neamul văzînd cu ochii! Iar cei plecaţi nu se mai întorc (la ce să se întoarcă?), locul lor fiind ocupat de venetici… Actualmente ponderea populaţiei băştinaşe în R.Moldova constituie apr. 53%, există pericolul real ca peste  4-5 ani aceasta să coboare sub 50%, iar de aici pînă la stingerea totală a fiinţei naţionale nu rămîne decît un pas! Din simplul motiv că ,,eliberatorii” şi urmaşii acestora ne vor hotărî soarta, la urnele de vot, în condiţiile cînd conaţionalii noştri, plecaţi în lumea largă, sunt scoşi din viaţa politică. Credeţi că actualii noştri guvernanţi, foarte democraţi şi liberali, vor întroduce votul electronic sau prin corespondenţă, asigurîndu-le acestora dreptul la vot? Eu, unul, nu cred! Lor le convine să plecăm cu toţii: pe de o parte îşi asigură liniştea, nu mai are cine protesta; pe de alta - cei plecaţi trimit încoace cam 3-4 bugete anuale, anume pe remitenţele acestora şi se mai ţine acest stat artificial; în al 3-lea rînd, în locul băştinaşilor plecaţi, vin ruşi… În concluzie: existenţa in continuare a R.Moldova ca ,,stat independent” este echivalentă cu stingerea fiintei naţionale in aceste teritorii! Probabil că acesta şi este scopul lor diabolic: să ne transforme în gubernie rusească…

R.Moldova nu are bază economică şi nu dispune de resurse energetice şi zacaminte naturale proprii, toate acestea fiind importate, costul lor depăşind întreg bugetul acesteia… Pe de altă parte, numai întreţinerea Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, ambasadelor, armatei, vămilor, raioanelor şi altor structuri parazitare ne costă peste un mld de EURO… Închipuiţi-vă ce s-ar întîmpla dacă numai şase luni de zile cei plecati peste hotare n-ar trimite încoace nici un ban: R.Moldova ar intra in colaps total!

R.Moldova este un stat sfîşiat, acesta nefiind în stare să asigure liniştea şi concordia, lipsa unor animozităţi interetnice, în societate. Insecuritatea societală din R. Moldova poartă un caracter identitar, totul se învîrte în jurul unei probleme artificiale: cine suntem şi ce limbă vorbim… Nici actualii guvernanţi nu sunt dispuşi să recunoască oficial (în Constituție) că băştinaşii acestor locuri sunt ROMÂNI şi că Limba de Stat  a R.Moldova este LIMBA ROMÂNĂ, astfel, pace şi securitate societală în această zonă a Europei prea curînd nu va fi…

R.Moldova este un stat bazat pe minciună, neadevăr şi valori false precum: limbă moldovenească, popor moldovenesc, popor polietnic, eliberare şi nu ocupaţie in 1940, monumente lui lenin, Cotovschi, Lazo şi comsomolului leninist, inchinarea la biserica rusă, tancuri urcate pe piedestal si cu ţevile îndreptate spre România, pichete de grăniceri, unde se face ,,educaţie patriotică” prin proslăvirea ocupanţilor ruşi ca apărători ai ,,patriei” ş.a.m.d.  E ca un castel construit pe nisip: n-are nici o şansă să stea în picioare mult timp…

Existenţa frontierei pe Prut, trasată de Stalin şi Hitler, constituie un focar de instabilitate în Europa! Atîta timp cît va exista această frontieră strîmbă între români, linişte şi stabilitate in Europa nu va fi! Europa are tot interesul ca teritoriile româneşti de la est de Prut să revină în componenţa României şi, astfel, să asigure securitatea şi stabilitatea şi în această zonă a Europei, după modelul german…
        
         Integrarea R.Moldova in UE ca stat independent - cea mai mare minciună şi păcăleală pe care au promovat-o vreo dată guvernanţii de pe malul Bîcului… Foarte curînd îşi vor da seama de acest lucru si cei mai inrăiţi susţinători ai acestei idei, şi atunci decepţia în clasa politică de aici va fi cvazitotală! Doar apariţia unei noi forţe politice, care le-ar oferi oamenilor cu adevărat soluţii pentru ieşirea din situaţia catastrofală în care se află Republica Molotov-Ribbentrop şi populaţia acesteia, i-ar mai aduce în faţa urnelor de vot!

Iar soluţia pentru toate problemele existente în R.Moldova nu este decît una singură: (Re)Unirea cu Patria-mamă România, lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop! Redevenind parte integrantă a Statului Unitar Român, avînd în vedere că România este membră şi a NATO, şi a Uniunii Europene, teritoriile româneşti din stînga Prutului vor deveni automat parte şi a NATO, şi a UE! În doar cîteva luni vor fi egalate salariile, pensiile şi bursele cu cele similare din România, toţi cetăţenii R. Moldova vor deveni automat cetăţeni ai României şi, implicit, ai UE, dar cu teritorii cu tot, şi nu în afara lor! În scurt timp România şi Uniunea Europeană vor veni aici cu investiţii masive, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine plătite, astfel ca tinerii noştri să nu mai fie nevoiţi să plece în lumea largă ca să-şi cîştige existenţa, mai mult, astfel îi vom putea aduce acasă şi pe cei plecaţi de nevoie în stăinătate!    Unindu-ne cu România (în hotarele recunoscute pe plan internaţional), problema Transnistriei va fi transferată în competenţa  Uniunii Europene şi a NATO, unicele forţe de pe glob, în stare să determine Rusia să-şi onoreze obligaţiile asumate la Istanbul în 1999!

Curentul unionist în teritoriile româneşti înstrăinate prinde tot mai mult radacini: tînăra generaţie, intelectualitatea, cei cu cetăţenie română, cei plecati peste hotare…, in marea lor majoritate sunt susţinatorii acestui curent.

Cine sa realizeze Unirea? Clasa politică actuală  - nici intr-un caz: absolut toate partidele aflate la guvernare, inclusiv PL, deopotrivă cu comunistii, sunt separatiste, se străduiesc din  răsputeri să  perpetueze consecinţele Pactului Molotov-Ribbentrop, spre beneficiul lor si nenorocirea noastra, ai celor mulţi… A fi demócrat incă nu înseamnă a fi patriot… Notiunea de patriot vine de la cuvîntul Patrie… Aici e toată problema: toate componentele AIE, la fel ca si comuniştii, îi zic Republicii Molotov-Ribbentrop - Ţară (Patrie), pentru ăştia ,,Ţara” se termină la Prut (adevaraţi urmaşi ai lui Stalin şi Hitler!), in timp ce adevărata noastra Patrie este România în frontierele ei fireşti de pînă la ocupaţia rusească din 1940… Este imperios necesar ca pe scena politică din R.Moldova să apară o nouă şi veritabilă forţă politică, alcătuită din tineri bine şcoliţi si educaţi in spiritul Limbii Române şi a Istoriei Românilor, care n-au apucat sa fie contaminaţi de molima comunisto-sovietică, si asupra carora nu planează suspiciunea de fi colaborat cu KGB sau SIS, şi al carei obiectiv declarat ar fi tocmai readucerea teritoriilor româneşti de la est de Prut acasă, in componenţa României! Anume in acest sens am lansat proiectul ,,Partidul Reîntregirii Naţionale (PRN)”, vezi www.proromania.net.  
Principala preocupare a noului Partid în prima fază trebuie să fie educaţia patriotică şi conştientizarea populaţiei de necesitatea imperioasă a (Re)Unirii cu Patria-mama România,  crearea unei stări de spirit unioniste in societate, folosind toate argumentele de rigoare, în spiritul Constituţiei R.Moldova şi a Actelor Internaţionale în domeniu!

             20 noiembrie 2011                                                                                          Ilie Bratu